Dyniowe szaleństwo wciąż trwa. Zapraszam więc na aromatyczną kawę z wkładką / musicie spróbować tego smaku! Pumpkin Spice Latte Co nam trzeba? Na Pumpkin : 200g pieczonej dyni (ja użyłam hokkaido) 50ml wody 50ml kremówki łyżka brązowego cukru łyżka cynamonu łyżka miodu szczypta mielonych goździków szczypta mielonego imbiru Do latte (szklanka 300ml) łyżeczka czubata kawy rozpuszczalnej zalana 100ml wrzątku 50ml mleka ciepłego mleko spienione (około 100ml) Robimy! Dynię kroimy na kawałki, podlewamy wodą, gotujemy, aż... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat