Oryginalny ajvar jest daniem kuchni serbskiej przygotowywanym z pieczonej papryki, pomidorów, bakłażanów, ewentualnie cukinii, czosnku, przypraw i octu. Moja wersja jest prostsza i lekko pikantna, a jej głównym składnikiem jest cukinia. Co nam trzeba? 1 kg papryki czerwonej 3 cukinie młode 5 pomidorów 2 cebule 1 główka czosnku 500ml koncentratu pomidorowego 6 łyżek słodkiej papryki 4 łyżeczki ostrej papryki 4 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 100 ml oleju rzepakowego ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat