Zielone szparagi smażone na maśle

Zielone szparagi smażone na maśle

Zielone szparagi smażone na maśle

Składniki: pęczek szparagów 2 ząbki czosnku 1/2 kostki masła bułka tarta  sól, cukier Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki.  Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy oczyszczony, rozgnieciony czosnek, chwilę smażymy. Następnie dodajemy szparagi, przykrywamy i dusimy po 5-6 minut z każdej strony.  W tym samym czasie w osobnym garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą i mieszamy do powstania lejącego sosu. Usmażone, delikatnie podrumienione szparagi przekładamy na talerz, posypujemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.