Sos grzybowy z makaronem

Sos grzybowy z makaronem

Sos grzybowy z makaronem

Składniki: 500 g grzybów leśnych 1 cebula 1 łyżka masła 1/2 szklanki śmietanki 36% sól, pieprz natka pietruszki Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu. Grzyby oczyścić  pędzelkiem, nie moczyć. Kapelusze pokroić na większe paski. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzane masło, zeszklić. Dodać grzyby, smażyć kilka minut, co jakiś czas mieszając, aż grzybki zmiękną.  Na koniec wlać śmietankę, smażyć chwilę do momentu zgęstnienia sosu, doprawić do smaku.  Podawać z makaronem. U... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.