Oponki z pomarańczowym lukrem

Oponki z pomarańczowym lukrem

Oponki z pomarańczowym lukrem

Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki tortowej 7 g drożdży suchych lub 14 g drożdży świeżych 1 szklanka letniego mleka 3 żółtka 1/3 szklanki cukru pół łyżeczki soli 60 gram roztopionego masła 1 łyżka zapachu pomarańczowego Mąkę przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami (w przypadku drożdży świeżych najpierw zrobić rozczyn). Dodać pozostałe składniki i wyrobić. Gdy składniki ładnie się połączą dodać masło. Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i miękkie. Wyrobione ciasto przykryć i odstawić w ciepłe ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.