Grzybki marynowane

Grzybki marynowane

Grzybki marynowane

Składniki: świeże grzyby prosto z lasu :) gorczyca Grzybki oczyszczamy, odcinamy korzonki i myjemy.  Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Gotujemy ok 15 minut. Odcedzamy i delikatnie studzimy. Ciepłe grzybki umieszczamy w słoikach, do każdego wsypujemy po ok. 1/2 łyżeczki gorczycy.  Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu 2-3 listki laurowe 1 łyżka soli 4 łyżki cukru Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą zalewą napełniamy słoiki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.