Szynka z szynkowara

Szynka z szynkowara

Szynka z szynkowara

Ham made at home Składniki:1,2 kg łopatka wieprzowa4  łyżeczki żelatyny spożywczej1,5 łyżeczki sól2  łyżeczki sól peklowa1 łyżeczka cukier1 łyżeczka kolendra2 ząbki czosnek150 ml  wodyWykonanie:Mięso, oczyścić ze zbędnych błon. Pokroić w cienkie plastry. Rozbić każdy plaster tłuczkiem. Wszystkie przyprawy, razem z rozgniecionym czosnkiem, wymieszać z wodą. Przelać do miski.Mięso wkładać do zalewy porcjami i dobrze wymieszać, tak jak byśmy robili mielone.Do szynkowara włożyć woreczek foliow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.