Najnowsza światowa technologia już w Polsce. Jako jeden z nielicznych blogerów, otrzymałem do moich kuchennych testów sześcienne lub jak kto woli „kwadratowe jajka”. Podstawą tej nowej technologii jest kura, która znosi te oryginalne jajka. Kura ta otrzymała wstępnie nazwę „Luxkura”. Od zwykłej kury różni się jedynie tym, że ma zakodowane w genach to, że ma znosić takie sześcienne ( kwadratowe ) jajka, no i jeszcze mały drobiazg, jedna kura znosi do 10 jajek dziennie. Biodynamiczny s... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...