Sk艂adniki: (szklanka 250 ml, z podanej porcji wysz艂o 12 sztuk) Rozczyn: Dro偶d偶e 艣wie偶e 45 g Mleko 1/4 szklanki Cukier 艂y偶ka M膮ka pszenna 艂y偶ka Ciasto: M膮ka pszenna 500 g 呕贸艂tka 3 Mas艂o 100 g Cukier 1/2 szklanki Mleko 3/4 szklanki Dodatkowo: Jab艂ka 2 艣rednie Opcjonalnie cynamon + cukier Przygotowanie: W miseczce przygotowa膰 rozczy艅. Wlewamy 1/4 szklanki letniego mleka, dodajemy dro偶d偶e, 艂y偶k臋 m膮ki i 艂y偶eczk臋 cukru. Wszystko razem mieszamy, przykrywamy 艣ciereczk膮 i odstawiamy w ciep艂e miejsce ... czytaj dalej...
Gotuje bo lubi臋 :)