馃ぉ Pyszny tradycyjny murzynek- puszysty i wilgotny 馃崼 馃ぉ

馃ぉ Pyszny tradycyjny murzynek- puszysty i wilgotny 馃崼 馃ぉ

馃ぉ Pyszny tradycyjny murzynek- puszysty i wilgotny 馃崼 馃ぉ

 Sk艂adniki: (szklanka 250 ml, tortownica 24 cm) Mas艂o 200 g Kakao 4 pe艂ne 艂y偶ki Cukier 1 i 1/2 szklanki ( mo偶na zmniejszy膰 wg uznania) Mleko 1/2 szklanki M膮ka 2 szklanki Proszek do pieczenia 2 艂y偶eczki 4 Jajka Przygotowanie:  W garnku zagotowa膰 mas艂o z cukrem, kakao i mlekiem. Zdj膮膰 z ognia odla膰 p贸艂 szklanki na polew臋, a pozosta艂膮 cz臋艣膰 przela膰 do miski i odstawi膰 do ca艂kowitego przestudzenia. Do przestudzonej masy w misce przesia膰 m膮k臋 i proszek do pieczenia i zmiksowa膰. W osobnej misce misce ubi膰 bi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczyta膰

Ciasta na 艢wi臋ta Bo偶ego Narodzenia

Ciasta na 艢wi臋ta Bo偶ego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo cz臋sto przeszukiwane has艂o w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tu偶 tu偶, wi臋c przygotowali艣my dla Was przepisy na najlepsze ciasta, kt贸re na pewno zasmakuj膮 Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto dro偶d偶owe

Co zrobi膰 aby ciasto dro偶d偶owe by艂o idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz si臋 pod komentarzem.