Składniki: Czekoladki Kinder Chocolate 10 sztuk 125 g Mleko 300 ml Cukier 50 g Śmietanka 30 % 200 ml Wódka 150 ml Przygotowanie: Do garnka rozkruszyć czekoladki, wsypać cukier i wlać mleko oraz śmietankę. Podgrzać do momentu rozpuszczenia się cukru oraz czekoladek. ( Nie zagotować!). Zdjąć z ognia i wystudzić. Po przestudzeniu wlać wódkę i wymieszać. Przelać do butelek albo karafki. Z podanej porcji wychodzi ok. 750 ml likieru. Po przelaniu wstawić do lodówki na ok 3 tygodnie. Co 2-3 dni potrząsnąć b... czytaj dalej...
Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)