Składniki: ( szklanka 250 ml) ( blaszka 23x33) Ciasto kruche: Żółtka 5 sztuk Masło 250 g Mąka pszenna 2 i 1/2 szklanki Cukier puder 4 łyżki Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Pianka: Białka 5 Cukier szklanka Olej 1/2 szklanki Budyń bez cukru ( u mnie malinowy) Owoce: Rabarbar 400-500 g ( można użyć innych owoców) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełożyć Do miski i wyrobić jednolite ciasto. Masło najlepiej podzielić na mniejsze części wtedy łatwiej będzie zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto podzielić n... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)