Składniki: (szklanka 250 ml, blaszka 22x33 cm) Ciasto Mąka pszenna 450 g Masło 250 g Cukier puder 1/2 szklanki Żółtka 5 Sól szczypta Proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki Jogurtowa pianka Jogurt naturalny gęsty 800 ml Białka 5 Olej 1/2 szklanki Budyń malinowy 3x 60 g z cukrem Cukier 1/2 szklanki Truskawki 250 g *można użyć budyniu bez cukru zwykłego po 40g, wtedy dodajemy 220 g cukru do pianki Przygotowanie: Do miski przekładamy make, zimne masło pokrojona na mniejsze kawałki, cukier puder, żółtk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)