Karnawałowe oponki - całuski

Karnawałowe oponki - całuski

Karnawałowe oponki - całuski

Składniki: (ok. 30 sztuk ) (szklanka 25 ml) Mąka pszenna 500 g Twaróg tłusty/półtłusty lub mielony 250 g Cukier 1/2 szklanki Jajka duże 2 Masło 50 g Śmietana 18% 2 łyżki Ocet łyżka Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki Przygotowanie: Do miski przełożyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto do czasu połączenia się składników. Ciasto powinno być elastyczne i nie powinno kleić się do rąk. W razie konieczności podsypać odrobiną mąki. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą szklanki wycinać okręgi a dziurki zrob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.