Składniki: (szklanka 250 ml) Mąka pszenna tortowa i 2 i 1/2 szklanki Cukier 3/4 szklanki Masło 120 g ( można dać olej) Jajka 2 Maślanka szklanka ( można dodać jogurt lub kefir) Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Rabarbar 250 g + łyżka cukru Kruszonka: Masło 30 g Cukier puder 30 g Mąka 50 g Przygotowanie: Rabarbar pokroić w kostkę zasypać łyżką cukru, wymieszać i odstawić do czasu przygotowania ciasta. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, dodajemy jajka oraz cukie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)