Biszkopt z kremem karpatkowym i galaretką

Biszkopt z kremem karpatkowym i galaretką

  🛒 Składniki: szklanka 250 ml, forma 25x35cm Biszkopt: Jajka 4 Mąka pszenna 3/4 szklanki Kakao łyżka pełna Proszek do pieczenia płaska łyżeczka Cukier 2/3 szklanki Sól szczypta Krem: Mleko 3 szklanki Mąka pszenna 4 łyżki Mąka ziemniaczana 4 łyżki Masło 200 g Żółtka 2 Cukier 2/3 szklanki Galaretka: Galaretka dowolny smak 3 Owoce świeże lub mrożone 500-600 g 🔪 Przygotowanie: Biszkopt: Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, gdy zaczną się pienić dodajmy cuki...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.