Żurawina z gruszką na zimę

Żurawina z gruszką na zimę

Muszę przyznać, że nie wyobrażam sobie świątecznego indyka czy też pasztetu bez domowej żurawiny.  W domu lubimy  ją, tak samo jak borówkę, czyli brusznicę. Przygotowanie takiej pysznej konfitury jest bardzo proste i nie wymaga wiele czasu. Ja z reguły robię ją w dwóch wersjach: samą, bez żadnych dodatków oraz z gruszką. Jeśli wolisz, zamiast gruszki można też oddać jabłko. Żurawina z gruszką idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, czy to na zimno czy też na gorąco. Idealnie komponuje się z dzic...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.