Gdy sobie myślę o zimnych nóżkach, to przed oczami staje mi taki oto widoczek z dzieciństwa: moja babcia krzątająca się po kuchni, a przed nią emaliowana miednica, do której wkłada pokrojone nóżki, a potem zalewa je wywarem. Gdy nóżki stanęły, babcia kroiła je w miednicy na trójkątne kawałki i podawała polane octem. To było niebo w gębie... Koniecznie muszę sobie sprawić taką miednicę ! A na razie zapraszam po przepis. Jeśli nóżki wydadzą się Wam zbyt tłuste, p... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...