Zielony majonez z natką pietruszki Domowy majonez? Jestem zdecydowanie na tak! Jego przygotowania trwa dosłownie chwilę. Zobacz jakie to jest proste. Na blogu jest wersja klasyczna → domowy majonez w słoiku , a dziś zapraszam Cie na wersję z natka pietruszki. Do zrobienia majonezu będzie Ci potrzebny blender żyrafa i słoik. Słoik, ja używam litrowego, nie może być za duży. Ważne jest, aby końcówka blendera weszła nam do słoika, ale dno słoika nie może być za szerokie. Zielony majonez z natką pietruszki będz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...