Syrop z pigwy

Syrop z pigwy

  Dziś zapraszam na kolejny przepis ze zdrową pigwą w roli głównej. Syrop z pigwy będzie idealnym dodatkiem do jesiennej czy zimowej herbaty. W domu pijamy go też z samą wodą, wtedy zachowuje wszystkie swoje wartości odżywcze. Jeśli chcesz przechowywać dłużej syrop musisz go zapasteryzować. Około 15 minut od momentu zagotowania  przy butelkach 250 ml zupełnie wystarczy. Niepasteryzowany syrop postoi w lodówce do dwóch tygodni.  A jeśli lubisz pigwę, to na pewno przypadnie Ci do gustu ten przep...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.