To właśnie teraz jest najlepszy czas na zebranie mniszka lekarskiego, czyli naszego popularnego i wszędobylskiego żółtego mlecza, i przerobienie go na pyszny i zdrowy syrop, lub jaki mawiają niektórzy na miód. Metod przygotowania syropu jest mnóstwo, ja czerpałam inspirację od Klaudyny Hebdy Do przygotowania wywaru wykorzystałam tylko płatki, ponieważ obawiałam się, że gotując całe kwiatki, wywar może być gorzki, ale widziałam tez przepisy, gdzie gotuje się całe kwiatki. decyzja należy do Was. Wprawdzie jest tr... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...