Karnawał trwa w najlepsze, wiec przed nami weekendowe imprezy, bale czy też domówki. Z reguły wygląda to tak, że domówkowe menu składa się z zimnych przystawek (lub jak je nazywają niektórzy z zimnej płyty), które już czekają na gości, następnie podawane są ciepłe przystawki, a po kilku godzinach balowania możemy się spodziewać gorącego i sycącego dania, które da nam siłę na zabawę do białego rana! Ważnym elementem są też kolorowe sałatki, które zawsze cieszą dużą popularnością wśród gości i dziś mam dla Was przepis... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...