Pigwa do herbaty - prosty przepis

Pigwa do herbaty - prosty przepis

Pigwa do herbaty - prosty przepis

Pigwa do herbaty Pigwa do herbaty idealna na chłodne dni Pigwa to zdrowy owoc, który jakiś czas temu zniknął całkowicie z naszych talerzy, ale na szczęście powoli wraca do łask. Pigwa rośnie na drzewie, w przeciwieństwie do pigwowca, który bardzo często jest z nią mylony. W kształcie przypomina trochę gruszkę, skórka ma lekki meszek, a sam owoc, kiedy jest dojrzały ma słoneczny żółty kolor. Pigwa zawiera dużo witaminy C, więc taka pigwa do herbaty jest idealna na jesienne i zimowe chłody. Nie nadaje się niestety d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.