Ogórki krokodylki Ogórki krokodylki, nazywane też ogórkami po meksykańsku, to rewelacyjny przepis na ogórki na ostro. Dzięki sporej ilości czosnku i papryczki chili są dosyć pikantne. Oczywiście moc tej ostrości możemy sobie indywidualnie regulować zmniejszając lub zwiększając ilość dodanej papryczki chili. Co roku robię mały zapas tych krokodylków, bo potem jesienią czy zimą chętnie po nie sięgamy do spiżarki. Idealne się sprawdzają na stole podczas różnego rodzaju imprez czy świąt. Są też fajnym dodatkiem... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...