Leniwe pierogi z dynią, maslem i cynamonem

Leniwe pierogi z dynią, maslem i cynamonem

Leniwe pierogi z dynią, maslem i cynamonem

Leniwe pierogi z dynią, masłem i cynamonem Leniwe pierogi z dynią, masłem i cynamonem, to pyszna odmiana dla klasyki, czyli zwykłych leniwych pierogów. Ponieważ mamy sezon na dynię, postanowiłam dodać do nich trochę zblendowanej upieczonej dyni. To urozmaicenie zdecydowanie wyszło temu daniu na plus. Oczywiście jak są leniwe, to nie może też zabraknąć zrumienionej tartej bułki z roztopionym masłem. Natomiast, żeby podkreślić trochę jesienny klimat związany z dynią, dorzuciłam tu jeszcze cynamon. Dynia bardzo się ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.