Uwielbiam nieskomplikowane dania, do których potrzebujemy tylko kilku prostych składników, a na dodatek nie wymagają one spędzenie zbyt długiego czasu w kuchni. Myślę, że szczególnie w okresie świątecznym lubimy sięgać po takie przepisy, które można przygotować szybko, a przy okazji będą smaczne i będą się pięknie prezentowały na naszym świątecznym stole. Dziś przygotowałam dla Was typowe wielkanocne danie, czyli faszerowane jajka w wersji wegetariańskiej. Lista składników jest bardzo krótka, a samo wyk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...