Churros z cynamonem

Churros z cynamonem

Churros z cynamonem

Churros z cynamonem Churros, to tradycyjne hiszpańskie wyciskane ciastka, które są smażone w głębokim tłuszczu roślinnym. Z reguły mają kształt gwiazdki, ale mogą też być okrągłe. Podaje się je na gorąco obtoczone z cukrze lub w cukrze z cynamonem. Hiszpanie uwielbiają je maczać w filiżance gorącej czekolady. Oryginalna hiszpańska receptura nie zawiera jajka, a masa jest bardzo gęsta. Jest wyciskana na gorący olej lub oliwę przy pomocy specjalnej maszynki, nazywanej churrera. Ponieważ w Polsce takie maszynki ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.