Konfitura z pigwy

Konfitura z pigwy

Konfitura z pigwy

Przepis na : śniadanie

Uwielbiam ten nieziemsko pachnący owoc! 😊 Przyrządzenie konfitury z pigwy jest bajecznie proste. Wymaga tylko czasu i cierpliwości, ale warto dla tego smaku się poświęcić 😉   Składniki: -3 kg pigwy -400 g cukru -dodatkowo: laska cynamonu, goździki, otarta skórka z pomarańczy lub cytryny Umytą pigwę pozbawić dokładnie stwardniałych gniazd nasiennych.  Pokroić na drobne kawałki, wrzucić do głębokiego rondla, zalać wodą do 3/4 wysokości owoców. Gotować do miękkości.   Za pomocą  blendera z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.