Przepis na : śniadanie
Nie muszę chyba Was przekonywać, że wszelkie kiszonki to bomby probiotyczne i witaminowe. Sezon na rzodkiewkę rozpoczęty, więc trzeba to wykorzystać na wszystkie sposoby. Ponieważ na koperek sezonu jeszcze nie ma, do kiszenia użyłam świeże liście chrzanu, liście laurowe, ziele angielskie i czosnek. Zalecam umiarkowane użycie tych przypraw, aby nie zdominowały smaku rzodkiewki. Składniki: -rzodkiewka -liście chrzanu -liście laurowe -ziele angielskie -czosnek Solanka: -1 l przegotowanej letniej wody -2 ły... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!
Czytaj dalej...