Gruszki w dwóch syropach

Gruszki w dwóch  syropach

Gruszki w dwóch syropach

Są  to kolejne przepisy odkurzone ze starego zeszytu mamy. Pierwszy, na bazie octu winnego, to gruszki używane jako dodatek do mięs czy pasztetów. Drugi, na bazie soku z cytryny, to gruszki używane do ciast i deserów.  Oba są bardzo aromatyczne 😊 Przepis I Składniki: -2 kg twardych gruszek -1 kg cukru -3 szklanki octu winnego białego 6% ( szkl.= 250 ml ) -2 szklanki wody -sok z cytryny -kilka goździków -kilka kawałków cynamonu  Gruszki obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.