
Przepis na : obiad
Ta sałatka jest fantastyczna! Smaki słodkie, ostre i kwaskowe tworzą fantastyczną kompozycję. Do tego te struktury: kremowe awokado, gąbczaste tofu, chrupiącą gruszka i strzelające sokiem pestki granatu, obłęd! Do takiej sałatki nie potrzeba dużo dressingu, wystarczy odrobina, by podkreślić jej charakter. Z przepisu powinno wystarczyć go na 2 porcje. Zamiast syropu z agawy oczywiscie może byc miód albo syrop klonowy. Podałam ją z podgrzaną na grillowej patelni bułeczką, ale myślę sobie, że można zrobić mini-grz... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...