ZAKWAS NA ŻUREK I BARSZCZ BIAŁY + FILMIK

ZAKWAS NA ŻUREK I BARSZCZ BIAŁY + FILMIK

ZAKWAS NA ŻUREK I BARSZCZ BIAŁY + FILMIK

Na żur i barszcz są potrzebne zakwasy, bez nich te pyszne zupki nie mają smaku. Wystarczy kilka dni czekania, mąka żytnia na żur ( razowa ) oraz pszenna razowa aby stworzyć aromatyczne zakwasy. Zakwas na barszcz biały przygotowuje się na bazie mąki pszennej razowej, wody, czosnki i majeranku, który doda charakterystycznego zapachu. SKŁADNIKI : 1 szklanka mąki pszennej, razowej ( 100-120 g ) typu 1850-200 0.5 l wody przegotowanej lub z butelki 1 litrowy słoik 1 łyżka majeranku 1-2 liście laur... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.