SYROP Z PIGWOWCA

SYROP Z PIGWOWCA

SYROP Z PIGWOWCA

Syrop z pigwowca jest bardzo aromatyczny i smaczny. Sok z pigwowca wzmacnia organizm, łagodzi kaszel, przyspiesza powrót do zdrowia z przypadku preziębienia lub grypy.  SKŁADNIKI :  2 i 1/2 kg pigwowca 1 kg cukru  duży słoik  PRZYGOTOWANIE :  Owoce myjemy, przecinamy na pół i wyjmujemy pestki, nastepnie pigwowca kroimy na mniejsze kawałki.  Przekładamy je do słoja i zasypujemy cukrem.  Słoik zakręcamy i odkładamy w chłodne miejsce aby zapobiec fermentacji.  Po 2-3 dniach ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.