PASTERYZOWANE OGÓRKI KROKODYLKI + FILMIK

PASTERYZOWANE OGÓRKI KROKODYLKI   + FILMIK

PASTERYZOWANE OGÓRKI KROKODYLKI + FILMIK

Ogórki krokodylki to smaczna, słodkawo-pikantna o przekąska. Są efektowne i łatwe w przygotowaniu. Polecam przepis.  SKŁADNIKI :  3 kg ogórków  3 łyżki soli  3 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanka octu 10 % 1/4 szklanka octu  1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka chilli  1/4 łyżeczka płatków chilli 1 główka czosnku  PRZYGOTOWANIE :  Ogórki kroimy wzdłuż na pół lub większe na 4 części. Solimy je i pozostawiamy na 3-4 godziny.  Następnie płyny wylewamy. Składniki zalewy za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.