PASTERYZOWANE LECZO NA ZIMĘ + FILMIK

PASTERYZOWANE LECZO NA ZIMĘ   +  FILMIK

PASTERYZOWANE LECZO NA ZIMĘ + FILMIK

Smaczne leczo zamknięte w słoiku, idealne sprawdzi się zima i nie tylko.  SKŁADNIKI :  2 kg cukinii  1i 1/2 kg papryki czerwonej  1 kg pieczarek  0,5 kg cebuli 1 litr przecieru pomidorowego z kartonika sól, pieprz, jarzynka do smaku      PRZYGOTOWANIE :  Warzywa myjemy, natomiast z dużej cukinii wyjmujemy pestki i kroimy ją na kawałki, resztę warzyw szatkujemy.  W garnku na odrobinie oleju podsmażamy cebulę z pieczarkami, dodajemy trochę soli. Po kilku minut... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.