MALINY I JEŻYNY W MIODZIE + FILMIK

MALINY I JEŻYNY W MIODZIE  +   FILMIK

MALINY I JEŻYNY W MIODZIE + FILMIK

Maliny i jeżyny w miodzie to cudowne połączenie owoców i miodu. Miód w połączeniu z sokiem z owoców staje się płynny i przeistacza się w syrop. Smak jego przechodzi owocami, przez co smakuje nieziemsko, polecam.  SKŁADNIKI :  0,5 kg malin 0,5 kg jeżyn  1 litr miodu  2 słoiki o pojemności 0,5 l PRZYGOTOWANIE :  Maliny i jeżyny oczyszczamy, przekładamy do słoików do 3/4 ich wysokości.  Owoce zalewamy płynnym miodem i zakręcamy słoiki, odkładamy na parapet.  Co kilka godzin odkręca... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.