Dobra masa makowa to podstawa udanych wypieków. Według mojego przepisu jest smaczna i idealna do wszystkich ciast. SKŁADNIKI : 400 g maku mielonego 500 ml mleka 3/2 % 50 g masła 3 łyżki cukru 3 łyżki miodu 1 szklanka rodzynek 2 łyżki skórki pomarańczowej 3 łyżki bułki tartej 1/2 szklanka orzechów włoskich 1 olejek migdałowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej PRZYGOTOWANIE : Mak zalewamy mlekiem, dodajemy masło i zagotowujemy ciągle mieszając. Następnie przykrywamy i odkładamy na około 30 ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...