Racuchy drożdżowe z jabłkiem

Racuchy drożdżowe z jabłkiem

Racuchy drożdżowe z jabłkiem

Składniki: - szklanka mleka - 25g drożdży - 2 1/4 szklanki  mąki - łyżka cukru waniliowego - 1/4 szklanki cukru - łyżeczka cynamonu - 3 nieduże jabłka - 2 łyżki oleju + do smażenia - 1 jajko - łyżeczka spirytusu (opcjonalnie) Przygotowanie: Mleko podgrzać (do 40st - ma być ciepłe, ale nie parzyć), rozpuścić w nim łyżkę cukru i drożdże. Wierzch posypać łyżką mąki i odstawić zaczyn do wyrośnięcia (na ok 10 min). Zaczyn przelać do miski, dodać cukry, jajko, spirytus, cynamon, olej i stopniowo mąkę. Pokrojone w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.