Biszkopt waniliowy

Biszkopt waniliowy

blacha 25x35 Składniki: - 6 jajek L - 200g mąki pszennej - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - 18 łyżek cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 16g cukru waniliowego Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, miksujemy, dodajemy żółtka i znów miksujemy. Produkty suche mieszamy,przesiewamy i stopniowo wsypujemy do masy jajecznej, mieszając szpatułką. Pieczemy w temperaturze 160st, 25-30min. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy i rzucamy z wysokości ok. 50cm.

Czytaj dalej na blogu Kulinarne blogowanie

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.