Tagine - marokanskie pikantne kefta z cytryną

Tagine - marokanskie pikantne kefta z cytryną

Tagine - marokanskie pikantne kefta z cytryną

Do zrobienia kefta (czyli marokańskich kotlecików) potrzebujemy mięso mielone wołowe lub baraninę. Ja zrobiłam z wołowego.Składniki do kefta:450 g mięsa mielonego,1 cebula (posiekana),Natka pietruszki,1-2 łyżeczki cynamonu,1 łyżeczka kuminu,1 łyżeczka kolendry,1/2 łyżki pieprzu cayenne (lub mniej)  Składniki do sosu:1 łyżka oliwy,1 łyżka masła,1 cebula (posiekana),2-3 ząbki czosnku (posiekane),Świeży imbir,1 czerwone chilli,2 łyżki kurkumy,Świeże liście kolendry (posiekane),Świeże liście mięty (posiekane),Sok z j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna rozmowa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.