Zauważyłem, że w sklepach coraz częściej pojawiają się małe zielone hiszpańskie papryczki padron. Wielkością przypominają chili, ale nie są ostre, za to bardzo aromatyczne. Zrobiłem z nich rzecz najprostszą na świecie – wrzuciłem na patelnię z rozgrzaną oliwą, krótko obsmażyłem i posypałem grubą solą. To klasyczne hiszpańskie tapas, czyli mała przekąska . Przepis na papryczki padron z patelni Składniki: 200 gramów świeżych papryczek padron, 5 łyżek oliwy, sól w płatkach lub grubo mielona. Jak zrobić papryc... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...