Ślimaczki z mięsa i boczku to wykwintna, a jednocześnie niezwykle prosta w przygotowaniu potrawa, która zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Delikatne, soczyste mięso otulone aromatycznym boczkiem, nadziane ziołowym pesto oraz chrupiącą papryką, tworzy kompozycję pełną kontrastów, które idealnie się uzupełniają. Pieczenie na patyczkach nadaje daniu oryginalny charakter i sprawia, że jest nie tylko smaczną propozycją na rodzinny obiad, ale również efektowną przekąską na spotkania ze znajomymi. Przygotowani... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...