Rzeżucha, to symbol Świąt Wielkanocnych. Jeśli chcesz, by była gotowa na wielkanocny stół, musisz zasiać nasiona około 7 dni przed świętami. Rzeżucha nie tylko służy, jako dekoracja domu, ale świetnie sprawdza się w połączeniu z różnymi potrawami. Ja często dodaje do białego sera. Potrzebujesz nasiona rzeżuchy watę lub waciki małe naczynie woda Przygotowanie: Do naczynia włóż zwilżoną watę. Posiej nasiona, tak aby nie leżały jedno na drugim. Pojemnik z kiełkującą rzeżuchą p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!