Przepis na : deser
Domowe lody śmietankowe to idealny deser na upalne dni. Do zrobienia ich nie potrzeba specjalnej maszyny do lodów, wystarczy trochę czasu i chęci. Domowe lody smakują o niebo lepiej, niż te sklepowe, są bardziej naturalne i przede wszystkim są przygotowane z niewielu składników, bez dodatkowych barwników czy ulepszaczy smakowych. Domowe lody są także mniej słodkie, co jest ich dodatkową ogromną zaletą. Czas wykonania: 30 min ( + 4h oczekiwania) Ilość porcji: 3-4 porcje (10 – 12 niewielkich gałek) Składniki: ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.