Pigwa zwana polską cytryną, doskonale sprawdzi się w okresie jesienno zimowym, w postaci syropu, jako dodatek np. do herbaty. Owoce pigwy zawierają znacznie więcej witaminy C niż cytryna, witaminy z grupy B oraz wapń, potas, żelazo i magnez. Syrop z pigwy jest doskonałym domowym lekiem na odporność, jak i przeziębienie. Ponadto owoce pigwy mają niski indeks glikemiczny i są niskokaloryczne. W moim ogrodzie rośnie jeden niewielki krzaczek. Dlatego przygotowuję z niego syrop na już, nie pasteryzuje go. Po puszczeni... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...