Któż nie zna twarożku z rzodkiewką, który wiosną i latem często gości na naszych śniadaniowych stołach :) Ta prosta i znana twarożkowa mieszanka wzbogacona o majowe, młode listki posiekanego podagrycznika, to moja wiosenna polecajka na dzikie, wiosenne śniadanie. Zielone listki podagrycznika pokrywają teraz połowę kniei mojej okolicy i rosną w zawrotnym tempie. Bogate w witaminy A i C, aromatyczne i cudnie zielone były wykorzystywane kiedyś do leczenia dny moczanowej zwanej również podagrą, skąd wzięła się nazwa... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)