Doprawdy...jak do tego doszło, nie wiem, że wciąż na blogu nie ma przepisu na syrop z czarnego bzu, choć w od lat regularnie zapełniam nim zapasy na chłodne miesiące. Dlatego przybywam czym prędzej z bardzo prostą recepturą, dopóki jeszcze można zebrać ostatnie kwiaty z tego wspaniałego krzewu. Odurzający, słodki zapach kwiatów miesza się z orzeźwiającym aromatem cytryn, tworząc przy tym jeden z najpyszniejszych smaków młodego lata. Całą tę rozkosz można zachomikować w butelkach i słoiczkach i cieszyć się c... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)