Ostatnie majowe dni trochę chłodniejsze ale każda pogoda dobra na orzeźwiającą lemoniadę. Szczególnie w sezonie na pyszne owoce! Zatem rabarbarowych romansów ciąg dalszy, bo właśnie ten wiosenny smak króluje dziś w szklaneczkach. Do tego kilka plasterków charakternego imbiru, który idealnie wpisuje się z chmurne zawirowania i delikatnie rozgrzewa podniebienie ♥ Na połączenie rabarbaru z imbirem natknęłam się kilka lat temu w skandynawskim dżemie zwanym Hiram , w którym sprawdziło się wyśmienicie i który do dziś... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)