Czy jest coś fajniejszego i przyprawiającego o uśmiech zimową porą, niż domowa gorąca czekolada? Okazuje się, że można wyciągnąć z tego czekoladowego rytuału jeszcze więcej frajdy! Wystarczy przygotować delikatne, o mocno intensywnym smaku trufle, wrzucić jedną do szklanki gorącego mleka i mieszając, obserwować, jak zmienia się w pyszny czekoladowy napój :) A każda z tych ciemnych, kremowych kulek może mieć inny smak. Ja obtoczyłam je w gorzkim kakao, cynamonie i cukrze pudrze ale Wy możecie nadać im swoje ... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)