Przyznam, że do czego, jak do czego ale do tofu to przekonywałam się bardzo długo. Wciąż nie jest to produkt, po który sięgam w pierwszej kolejności ale okazało się, że ta biała, sojowa, gąbczasta kostka może naprawdę dobrze smakować! :) Pędzę zatem podzielić się z Wami jedną z najlepszych wersji tofu, jakie musnęły moje podniebienie! Przed Wami tofu kulki w gęstym słodko-pikantnym sosie na bazie koreańskiej pasty chili gochujang. Aromatycznie doprawione kulki z tofu przez chwilę rumienią się w piekarniku, ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)