Tofu kulki w lepkim ostrym sosie

Tofu kulki w lepkim ostrym sosie

Tofu kulki w lepkim ostrym sosie

Przyznam, że do czego, jak do czego ale do tofu to przekonywałam się bardzo długo. Wciąż nie jest to produkt, po który sięgam w pierwszej kolejności ale okazało się, że ta biała, sojowa, gąbczasta kostka może naprawdę dobrze smakować! :) Pędzę zatem podzielić się z Wami jedną z najlepszych wersji tofu, jakie musnęły moje podniebienie! Przed Wami tofu kulki w gęstym słodko-pikantnym sosie na bazie koreańskiej pasty chili gochujang. Aromatycznie doprawione kulki z tofu przez chwilę rumienią się w piekarniku, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, ciasto, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.